Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

ePriročnik za iskalce zaposlitve Spleti svojo kariero

Knjižice zbirke Spleti svojo kariero predstavlja zbrana poglavja s področja načrtovanja in vodenja kariere ter iskanja zaposlitve:

Kariera se ustvari, ne zgodi
Kariera se ustvari, ne zgodi
Prvo poglavje priročnika oziroma knjižica Kariera se ustvari, ne zgodi je namenjena predvsem tistim, ki želijo poglobiti svoje teoretično znanje s področja razvoja kariere.

 

 


Izbira in načrtovanje kariere
Izbira in načrtovanje kariere
Sanjske službe ni, so pa službe, v katerih lahko uresničimo svoje sanje. Poglavje Izbira in načrtovanje kariere se osredotoča na najpogostejša napačna stališča, ki otežujejo iskanje zaposlitve in jih izpodbija z dejstvi. Vsebuje pa tudi koristne nasvete,kako poiskati ustrezne poti pri izbiri in načrtovanju kariere, kako si postaviti konkretne cilje in jim tudi slediti. 

 


Kaj si želim in v čem sem dober
Kaj si želim in v čem sem dober
O življenjskem smislu in pomenu za človeka z vidika poklicne kariere. O ciljni usmerjenosti. O motivaciji. O kompetencah ter kako jih prepoznati pri sebi.

 

 

 


Kje in kako iščem zaposlitev
Kje in kako iščem zaposlitev
Četrto poglavje opisuje pomembnost učinkovitega odnosa do iskanja zaposlitve, koristne napotke o tem, kje in kako iskati zaposlitev na odprtem in skritem trgu dela ter nasvete, kako se lotiti mreženja pri iskanju zaposlitve.

 

 


Samozaposlovanje
Samozaposlovanje in drugačne oblike zaposlitve
V poglavju so predstavljeni začetni koraki pri ustanavljanju svojega podjetja in informacije o drugačnih oblikah zaposlitve, kot so: delo za določen čas, zaposlitev s krajšim delovnim časom, delo na domu, delo na daljavo, rotacija delovnega mesta, delo po pogodbi o delu in avtorski pogodbi, pridobitev statusa kmeta in statusa družinskega pomočnika. 

 


Iskanje zaposlitve s pomočjo interneta
Iskanje zaposlitve s pomočjo interneta
V poglavju Iskanje zaposlitve s pomočjo interneta so predstavljene koristne informacije o oblikovanju spletne podobe, iskanju prostih delovnih mest in potencialnih delodajalcev, mreženju na spletu ter iskanju zaposlitve s spletnimi družbenimi omrežji.

 

 


Prijava, ponudba in življenjepis
Prijava/vloga, ponudba in življenjepis
Vsebuje ključne informacije, kako se lotiti pisanja splošnih oblik prijavnih dokumentov in osvetli uporabo drugih načinov prijavljanja na delovno mesto: CV vizitka, video CV, karierni portfelj. Posveti se tudi sami pripravi na postopek prijave - kako ugotoviti, kaj delodajalec od vas pričakuje, in kaj si želite vi.

 


Zaposlitveni razgovor
Zaposlitveni razgovor
Predhodna priprava je ključnega pomena za dobro izpeljavo in uspešen nastop na zaposlitvenem razgovoru. Knjižica Zaposlitveni razgovor  vam pri tem pomaga z uporabnimi informacijami in namigi.

 

 


Pogajanja z delodajalci
Pogajanja z delodajalcem
Dejstvo je, da le redki sistematično razvijajo svoje pogajalske spretnosti in mnogim je zoprna že sama misel na pogajanja. Poglavje »Pogajanja z delodajalcem« vsebuje koristne informacije, napotke ter priporočila za uspešen pogajalski proces z delodajalcem.

 

 


 

Zbirka predstavlja celosten pristop k procesu iskanja zaposlitve in kreiranja želene karierne poti. Verjamemo, da je zbirka tudi na poti do vaših zastavljenih ciljev uporaben pripomoček, ki vas bo s svojimi zgoščenimi informacijami in predlogi morda navdihnil k novim, svežim idejam.

ePriročnik je nastal znotraj projekta Razvoj in promocija storitev ter pripomočkov za vseživljenjsko karierno orientacijo brezposelnih, drugih iskalcev zaposlitve in neaktivnih, ki je sofinanciran s strani Evropskega socialnega sklada.
 

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube