Obvestila

Odprta prijava za delovno-učno izkušnjo v tujini

V začetku prihodnjega leta bo skupina mladih med 18. in 35. letom, ki ste brezposelni, se ne izobražujete in ne usposabljate, dobila priložnost za udeležbo v polletnem programu aktivnosti, ki zajema tudi delovno-učno izkušnjo pri delodajalcih v Nemčiji. Prijavite se do 3. decembra.

Začetek aktivnosti za skupino 20 do 24 udeležencev nacionalne sheme mobilnosti je predviden 7.1.2019.

Prednost pri udeležbi v shemi boste imeli dolgotrajno brezposelni, ki v zadnjem letu ali več niste bili zaposleni ali niste bili vključeni v formalni sistem izobraževanja, ne glede na to, ali ste (bili) prijavljeni v evidenci brezposelnih pri našem Zavodu.

Glavni cilj vseh aktivnosti je namreč, da se udeleženci vključite na trg dela, z namenom krepitve vaših znanj in veščin za izboljšanje zaposlitvenih možnosti. 

Javni poziv

Rok za prijavo kandidatov za vključitev v nacionalno shemo mobilnosti:

od 5.11.2018 do 3.12.2018 do 23:59.

Prijavite se lahko po elektronski pošti: nsm@ess.gov.si.

Poglejte si več o prijavi.

Vabljeni tudi na informativni dan, ki bo v torek, 13.11.2018, dopoldne v naših prostorih v Ljubljani. Prijave so možne do 12.11.2018 do 15. ure na elektronski naslov: nsm@ess.gov.si. O lokaciji in uri vas bomo pravočasno obvestili.

Mobilnost udeležencev bo v celoti financirana iz sredstev projekta Razvoj storitev za pospeševanje transnacionalne mobilnosti delovne sile – EURES, ki sodi v okvir Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v Sloveniji.

Oglejte si predstavitveni film in preverite izkušnje dosedanjih udeležencev sheme